2011. júl. 28.

Alkotónapok- a kék madár misztériuma

Tudod mi a jó a közös alkotónapokban
Ha röviden akarnám összefoglalni: táptalaj. 

Az, hogy olyan emberekkel vagy körülvéve, akik szenvedélyesen szeretnek alkotni. Mindenki a maga területén. Na, és persze hajlandók kirándulni is izgalmas, új és ismeretlen területekre. A szenvedélyes alkotás az alap. Olyan kiindulás, ami bátorítja az ötleteket, a megvalósítást, szóval jó táptalaj. 

A legtöbb ember "normálisan" olyan emberekkel van körülvéve, aki utálja a munkáját, gyakran magát az életet is. Éppen ezért nehéz azt bátorító vagy támogató környezetnek nevezni. Tehát igazi felüdülés, amikor olyan emberekkel lehetsz, akik szeretik, amit csinálnak, hisznek benne, és új, izgalmas kalandokra hívnak. Elképzelhetőnek tartják az ötleteidet, ezáltal te magad is hajlandó vagy elhinni és továbbfejleszteni egy-egy ötletcsírát.  

A közösség finoman alakul: az alkotáson, beszélgetésen, ételkészítésen és egyéb elfoglaltságokon keresztül táplálja  a szenvedélyt, lángra lobbant parázsló ideákat, lehetségessé teszi a lehetetlent. Hatására nyilvánvalóvá és logikussá válik valami, ami korábban teljességgel lehetetlen vagy elképzelhetetlen volt. Kiderül, hogy nem is olyan nehéz, nem is olyan bonyolult.

És valahogy közben észrevétlenül nyílik meg a szív: megnyílik szépségre, barátságra, mély belső titkokra.  Misztérium ez, hogyan is lehetne szavakba foglalni? ... A kék madár misztériuma. Itt a képen meg is mutatom.
Mert ilyen kék madarat kaptam Colette és Hokata együttműködéséből. Szerintem ettől jobban nem is kell kifejezni. 

5 megjegyzés:

Vera írta...

Nagyon szép ajándékot kaptál..Gratulálok hozzá!

Colette írta...

...még azt is csiripeli, hogy Nyalka visszavár jövőre is!

Teklagyöngy írta...

Örülök, hogy megismertelek. Egy élmény volt veled beszélgetni, vagyis egy kis lélekutazás...

Makay Anikó írta...

Vera- Köszönöm.

Colette- Örülök. Egyre bővül majd a résztvevők köre, ebben biztos vagyok. Talán már indulhat is egy új szárny építése a helyszínre. :-))

Teklagyöngy-Számomra is öröm értékes beszélgetéseket folytatni veled, könnyen megtaláltuk a közös hangot. :-) Szeretettel üdvözöllek. Remélem egyszer lesz majd folytatás is.

Főkolomp írta...

Csendben sajog a szívem, hogy én nem lehettem ott. Nagyon jó volt olvasni a soraidat!!!!